TOL: Theater Op Locatie

In 2003 wordt het 85-jarig bestaan van Roosendaals Toneel gevierd en in het kader hiervan neemt Roosendaals Toneel het initiatief om de culturele activiteiten uit te breiden met een speciaal project voor Roosendaal, genaamd TOL (Theater Op Locatie).

 

TOL is een toneelproject, waarbij het publiek van de ene locatie naar de andere loopt om telkens een eenakter te bekijken die inhoudelijk bij de plaats van opvoering past. De bezoekers verzamelen zich bij het vertrekpunt. Van hieruit gaan zij, onder leiding van een gids, wandelen naar drie bijzondere locaties, waar ze verrast zullen worden door de omgeving en de drie speciaal hiervoor geschreven eenakters. De locaties blijven natuurlijk tot op het laatste moment geheim. Enkele leden hebben eerder als publiek al zoiets in Breda gezien en nu organiseert Roosendaals Toneel het in Roosendaal om het jubileum luister bij te zetten. De Roosendaalse Comedie, Drie Maal Plankenkoorts (tot 2009) en het Nispense Onderling Kunstgenot zijn als zusterverenigingen uitgenodigd om mee te doen.

 

TOL (Theater op Locatie) wordt zo succesvol dat het inmiddels niet meer weg te denken is als een tweejaarlijks terugkerend evenement.

TOL 2003

TOL 2011

TOL 2017Bekijk ons archief voor alle gespeelde TOL: Theater Op Locatie stukken.