Huidige producties


Al mijn zonen

Het is enkele jaren na het einde van de Tweede Wereldoorlog. In een doorsnee stadje in de VS heeft men het gewone leven weer opgepakt. Dat geldt niet helemaal voor de familie Keller. Hun zoon Larry, die als piloot in Europa vocht, is nog steeds vermist. Zolang er geen bewijs van zijn dood is, blijft moeder Kate tegen beter weten in hoop houden. De komst van Larry’s verloofde Ann veroorzaakt onrust. Een schrijnende gebeurtenis uit het verleden opent een oude wond die de verhoudingen op scherp zet. 

 

De Amerikaanse auteur Arthur Miller (1915-2005) schreef Al mijn zonen in 1947. Een krantenbericht dat in de oorlog tientallen piloten waren neergestort door ondeugdelijke onderdelen van hun vliegtuigen, inspireerde hem tot een tekst over verantwoordelijkheid, hypocrisie en de vraag of de waarheid soms niet meer kapot maakt dan de leugen. Het stuk werd in 1947 bekroond met de prijs voor de beste toneeltekst van dat jaar. Dat Al mijn zonen wereldwijd regelmatig op het repertoire staat en verfilmd is, bevestigt dat de tekst niets aan actualiteitswaarde heeft ingeboet.

 

Regie en tekstbewerking: Ad van den Kieboom

 

Spel: Gertjan Aalpoel (George), Dymphna van Croonenburg-Belt (Lydia), Ad Stofmeel (Frank), Frank van der Graaf (Chris), Rini Jongeneelen (Joe), Wendy Jongeneelen (Sue), Derk Koole (Jim), Corina Veldhoven (Kate), Maricoline Vermeulen (Ann).

Speeldata: zaterdag 22 april om 20.15 uur en zondag 23 april om 15.00 uur 2023. 

Locatie: De Kring Roosendaal. Kaarten zullen binnenkort te koop zijn via de website van De Kring.De activiteiten van het jeugdtoneel zijn te vinden onder hun eigen pagina. Klik hier om naar deze pagina te gaan. 


Ga naar Producties